KRISTINA PAUNOVSKI

Kristina Paunovski rođena je u Rijeci. Trenutno je studentica akademije vizualnih umjetnosti AVA u Ljubljani. Prethodno je završila Menadžment događaja i slobodnog vremena, univ. bacc. oec. (FMTU), te studirala na plesnoj akademiji AHK-Amsterdam School of the Arts, smjer plesne pedagogije (2010.-2011.).

 

Umjetnička voditeljica Plesnog centra K2K gdje podučava ples, koreografira te djeluje kao moderatorica. Osnivačica je ARTissue platforme koja se bavi istraživanjem pokreta i vizualnih umjetnosti.

Paunovski se u svom radu fokusira na istraživanje suvremenog plesa i ulično-klupskih stilova. Polje interesa su granice izmedju fizičkog i virtualnog, underground i komercijalnog te pod zadnje i na inkluziji u kulturnim i kreativnim industrijama.

Autorica radova “Body Exhibition” – Izložba tijela, predstave “ARTissue – Situacije”, “Izložba fotografija”, te različitih site-specific performansa. Ostvaruje angažmane u mjuziklu EVITA, predstavi HNK Ivana pl. Zajca Rijeka kao i “Alfa Romeo Jankovits” gdje djeluje kroz koreografski angažman, kao izvodjačica sudjelovala je u predstavama “Grit”, ” Games of Zen”, “Jukebox”. Organizatorica je festivala kreativnosti: kRIˈeɪshən project 14’15’17 u Rijeci.

Edukacija

Moduli / Radionice

Curriculum Vitae